Emina Adrović

Koordinator Zero Waste gradova

e.adrovic   @    zerowastemontenegro.me

.

.


Emina je promijenila svoj način života i odlučila da se pridruži ovoj organizaciji kako bi uticala i na zajednice. Ona slika, vaja, podučava umjetnost, upravlja hotelom i bavi se fotografijom i plesom u slobodno vrijeme. Diplomirala je slikarstvo na Florence Academy of Art u Italiji i grafički dizajn na Fakultetu Vizuelnih Umjetnosti u Crnoj Gori. Živi život bez otpada od 2019. godine, kada je i počela volontirati za ZWMNE.

.


Vanja Cicmil

Projektna koordinatorka | Prevodilac

.

.


Vanja je produkt menadžer u vodećoj kompaniji za inženjering. Takođe je radila na pozicijama šef maloprodaje i asistent direktora. Trenutno završava Engleski jezik i književnost na Univerzitetu Crne Gore, i jako je zainteresovana za prevodilaštvo. Ljubitelj je prirode i smatra da svi treba damo svoj doprinos da životna sredina postane čistije, zdravije mjesto.

.


Ivana Živaljević

Accountancy and Administration officer

.

.


Ivana je diplomirala na Filozofskom fakultetu, ali se danas bavi samo sopstvenom životnom filozofijom. Radi već 15 godina u nevladinom sektoru i istinski je aktivista i radoholik. Finansije i računovodstvo su njeno profesionalno usmjerenje. Najteži joj je posao u životu majčinstvo i na tom polju se svaki dan usavršava. Svaki pomak u svijesti građana Crne Gore o zaštiti životne sredine je čini srećnom.

.

 


Enna Kebo

Savjetnik za informisanje

e.kebo       @   zerowastemontenegro.me

.

.


Enna je diplomirala Biologiju na Univerzitetu u Brightonu. Posebno interesovanje je pokazala za interpretaciju naučnih saznanja za javnost. Nedavno se preselila u Crnu Goru, rodnu zemlju svoje majke. Nada se da će svojim radom doprinijeti da Crna Gora postane zemlja koja će više ići putem održivog razvoja, radeći na promjeni stavova ljudi i njihovog odnosa prema očuvanju životne sredine.

 

.

 

STEERING COMMITTEE

 


Marina Tomovic

Executive Director | Član izvršnog odbora

m.tomovic   @   zerowastemontenegro.me | LinkedIn

.

.


Marina je nedavno diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, na smjeru međunarodni odnosi. Radila je i volontirala u nevladinim organizacijama koje se bave ljudskim pravima, demokratijom i mladima. Želi doprinijeti širokoj primjeni ekološih praksi i navika u našem svakodnevnom životu i smanjenju negativnog uticaja na okolinu kako bi ova planeta bila čisto i bezbjedno mjesto za buduće generacije.

 

.


Romain Boitard

Član izvršnog odbora

r.boitard   @    zerowastemontenegro.me | LinkedIn

.

.


Romain je magistar prirodnih nauka i magistar javne uprave. Radio je sirom svijeta na programima pruzanja socijalne pomoci dok nije preusmjerio svoje profesionalno interesovanje ka istrazivanju, kako ekonomski modeli, trziste rada i obrazovaje mogu doprinijeti zelenoj tranziciji u zemljama sa srednjim prihodima. Strastveni ekolog i zaljubljenik u crnogorsku prirodu, svojim dugogodisnjim iskustvom u upravljanju programima, Romain, sada pomaze ZWMNE da poveca svoj uticaj.

 

.


Alexandra Aubertin

Član izvršnog odbora

a.aubertin   @    zerowastemontenegro.me | LinkedIn

.

.


Alexandra ima 17 godina iskustva kao projektna menadžerka i konsultantkinja u multinacionalnoj kompaniji IBM. Radila je, na međunarodnom nivou, u polju IT autsorsinga, ofšoringa i upravljanja organizacionim promjenama. Od 2009. uključena je u projekte i inicijative koji se tiču ekologije, upravljanja otpadom i održivog razvoja. Master diplomu menadžmenta u oblasti  životne sredine i prirodnih resursa stekla je na Univerzitetu Vrije u Amsterdamu. Alexa je i volonter Greenpeace organizacije u Holandiji.

 


Emina Adrović

Koordinator Zero Waste gradova

e.adrovic   @    zerowastemontenegro.me

.

.


Vanja Cicmil

Projektna koordinatorka | Prevodilac

.

.


Ivana Živaljević

Član izvršnog odbora

.

.

.