Marina Tomovic

Executive Director

m.tomovic   @   zerowastemontenegro.me | LinkedIn

.

.


Marina je nedavno diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, na smjeru međunarodni odnosi. Radila je i volontirala u nevladinim organizacijama koje se bave ljudskim pravima, demokratijom i mladima. Želi doprinijeti širokoj primjeni ekološih praksi i navika u našem svakodnevnom životu i smanjenju negativnog uticaja na okolinu kako bi ova planeta bila čisto i bezbjedno mjesto za buduće generacije.

 

.


Emina Adrović

Koordinator Zero Waste gradova

e.adrovic   @    zerowastemontenegro.me

.

.


Emina je promijenila svoj način života i odlučila da se pridruži ovoj organizaciji kako bi uticala i na zajednice. Ona slika, vaja, podučava umjetnost, upravlja hotelom i bavi se fotografijom i plesom u slobodno vrijeme. Diplomirala je slikarstvo na Florence Academy of Art u Italiji i grafički dizajn na Fakultetu Vizuelnih Umjetnosti u Crnoj Gori. Živi život bez otpada od 2019. godine, kada je i počela volontirati za ZWMNE.

.

 

 


Alexandra Aubertin

Član izvršnog odbora | Founder

a.aubertin   @    zerowastemontenegro.me | LinkedIn

.

.


Alexandra ima 17 godina iskustva kao projektna menadžerka i konsultantkinja u multinacionalnoj kompaniji IBM. Radila je, na međunarodnom nivou, u polju IT autsorsinga, ofšoringa i upravljanja organizacionim promjenama. Od 2009. uključena je u projekte i inicijative koji se tiču ekologije, upravljanja otpadom i održivog razvoja. Master diplomu menadžmenta u oblasti  životne sredine i prirodnih resursa stekla je na Univerzitetu Vrije u Amsterdamu. Alexa je i volonter Greenpeace organizacije u Holandiji.

.


Vanja Cicmil

Projektna koordinatorka | Prevodilac

.

.


Vanja je produkt menadžer u vodećoj kompaniji za inženjering. Takođe je radila na pozicijama šef maloprodaje i asistent direktora. Trenutno završava Engleski jezik i književnost na Univerzitetu Crne Gore, i jako je zainteresovana za prevodilaštvo. Ljubitelj je prirode i smatra da svi treba damo svoj doprinos da životna sredina postane čistije, zdravije mjesto.

.


Ivana Živaljević

Član izvršnog odbora

.

.


Ivana je diplomirala na Filozofskom fakultetu, ali se danas bavi samo sopstvenom životnom filozofijom. Radi već 15 godina u nevladinom sektoru i istinski je aktivista i radoholik. Finansije i računovodstvo su njeno profesionalno usmjerenje. Najteži joj je posao u životu majčinstvo i na tom polju se svaki dan usavršava. Svaki pomak u svijesti građana Crne Gore o zaštiti životne sredine je čini srećnom.

 


Azra Vukovic

Freelance konsultant 

a.vukovic        @   zerowastemontenegro.me

.

.


Azra je završila biologiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici gdje i živi. Magistrirala je u oblasti ekologije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu. Od 2006. godine, radila je u nevladinim organizacijama koje se bave zaštitom prirode i životne sredine. Od 2016. do kraja 2020. je obavljala funkciju direktorice Nacionalnih parkova Crne Gore, pa predsjednice Upravnog odbora. Aktivno učestvuje u implementaciji brojnih projekata nacionalnog i međunarodnog karaktera kao freelance konsultant.

 


Rosa Vucevic

Specijalistkinja za terenski rad

r.vucevic        @   zerowastemontenegro.me

.

.


Rosa sebe doživljava kao Južnoafrikanku koja je rođena u Crnoj Gori. Ima Bečelor diplomu Univerziteta Južna Afrika za Komercijalu i preduzetništvo, kao i brojne druge kvalifikacije. Radila je na poziciji menadzera u malim i srednjim maloprodajnim preduzećima preko 25 godina. Možda je baš to podiglo njenu svijest o konzumerizmu, kao i recikliranju veoma rano u životu. Njena strast za volontiranjem u oblasti zaštite životne sredine traje dugo i predstavlja jak dio njene ličnosti i ponosa.
Privatno, voli životinje, da usvaja i širi nova znanja, uređuje domove, bašte, i obožava djecu.

.