Recite zbogom plastičnim slamčicama za jednokratnu upotrebu! Nabavite jednu od bambusa.

Slamčice od bambusa su prirodne i pogodne za ponovnu upotrebu, što predstavlja jedan od najlakših načina da se oslobodite plastičnog otpada u svom domaćinstvu, kafiću ili restoranu.

Jedna od glavnih prednosti slamčica od bambusa je to što ih možete koristiti iznova i iznova. Kada se čiste i održavaju kako treba, slamčice od bambusa mogu trajati i do nekoliko godina.

Bambus je atraktivan i prijatan za oko. Fotografija slamčice od bambusa u bilo kom piću je definitivno vrijedna objave na Instagramu. I djeca obožavaju nove i zabavne slamčice, što je takođe sjajna priliku da njima ili gostima ukažete na opasnosti jednokratnog plastičnog otpada!

Ručno izrađene na Baliju na održiv način.

100% profita ide projektima Zero Waste Montenegro!

Kupovinom jedne slamčice za samo 0,99 eura donirate projektima ZWMNE

Kupovinom 15 slamčica za 12,99 eura donirate projektima ZWMNE

Kupovinom 50 slamčica za 39,99 eura donirate projektima ZWMNE

GDJE IH MOŽETE NAĆI? Dostupne su u našoj kancelariji u Njegoševoj ulici br. 9, 81000 Podgorica (9:30-16h). Uskoro dostupne i na više lokacija!

Poručivanjem 50 ili više slamčica, možete ih dobiti sa dizajnom – Vašim imenom ili logom (dostava od jednog do šest mjeseci, zavisno od tražnje + vrijeme isporuke dva ili više mjeseci)

 

* Isprati slamčice iznutra i spolja odmah nakon upotrebe. Takođe ih možete potopiti u vruću vodu i sirće na par minuta jednom mjesečno, što ih održava u najboljem stanju.

  • Prirodne i biorazgradive – Nastale iz zemlje, nazad u zemlju! Kada odlučite da odložite svoje proizvode od bambusa, bez brige: potpuno su biorazgradivi i ponovo će nahraniti tlo.
  • Antibakterijske i bez hemikalija – Bambus se uzgaja bez hemijskih đubriva i pesticida. Njegova prirodna antibakterijska svojstva ga čine manje podložnim truljenju i bakterijama.
  • Čuvaju životnu sredinu – Bambus proizvodi 35% više kiseonika od drveća i pomaže upijanju CO2 iz atmosfere.
  • Bezbjednije po Vaše zdravlje – Plastične slamčice se prave od polipropilena, derivata nafte. Iako je američka federalna uprava za hranu i ljekove (FDA) označila ovu supstancu sigurnom za kontakt sa hranom, istraživanje je dokazalo da u kontaktu sa tečnostima može da ispušta hemikalije koje potencijalno mogu da poremete nivo hormona – naročito estrogena –  što je poslednje što treba našim tijelima! Topli napici zagrijavaju plastiku i ove toksične supstance mogu da „iscure“ iz Vaše slamčice, čime zaražavaju Vaše piće. Čak i male količine kiselosti i UV svjetla mogu da razdvoje ove štetne komponente koje će završiti u Vašem napitku.